Tester Grup

Tester Grup este una dintre primele afaceri antreprenoriale din Iași și din zona Moldovei. Cu un istoric de aproape 25 de ani, grupul a crescut constant, dezvoltând noi divizii, de cele mai multe ori contrar tendințelor pieței, inclusiv în perioadele dificile pentru economie. Tester Grup înseamnă Casa Auto, dealerul cu cele mai multe mărci reprezentate din România, trei proiecte imobiliare de succes în Iași: IDEO, SOLO și CENTRO, CABY – primul serviciu de car-sharing cu vehicule exclusiv electrice din România, producție și retail de îmbrăcăminte prin brand-ul SENSE, dar și un număr mare de proiecte de servicii, cum ar fi Cafe IDEI sau As Consult Broker.

Repere Tester Grup

1993

Bogdan Toporaș Pițigoi fondează Tester, primul distribuitor privat de produse alimentare din Moldova.

1994

Tester deschide trei magazine alimentare.

1997

Demarează operațiunile de producție de confecții pentru export.

1998

Se înființează divizia de imobiliare – spații de birouri și hale de producție.

2000-2004

Tester intră în domeniul auto și devine dealer Mercedes- Benz, Dacia, Ford, Crysler, Jeep, Hyundai, Mitsubishi, Jaguar, Nissan, Land Rover, Volvo.

2005

Grupul lansează brandul propriu de fashion feminim SENSE.

2006

Tester fondează o companie broker de asigurări.

2010

Se lansează Centrul de Daune, unde clienții își rezolva neplăcerile aduse de o daună auto.

2011

Tester Grup inaugurează Centrul de Afaceri IDEO, complex de spații de birouri.

2012

Grupul devine dealer Opel.

2013

Grupul Tester deschide SOLO, primul parc logistic modern din nord-estul țării.

2014

Tester devine dealer Mazda și Honda în Iași. Tester Grup inaugurează primul pol auto din România, care reunește 7 reprezentanțe auto.

2015

Grupul construiește o nouă clădire de birouri de 8 etaje în complexul CENTRO în doar 5 luni și extinde IDEO cu 3.000 mp.

2016

Se lansează Idei Cafe. Se înființează Contact Center-ul unic pentru clienții Grupului.

2017

Se extinde Parcul Logistic SOLO cu 6.400 mp. de hale în doar 3 luni. Se lansează CABY – serviciul de car sharing electric.

2018

Casa Auto devine dealer Peugeot-Citroen în Iași.

2018

Casa Auto devine dealer Renault în Iași si inaugurează unul dintre cele mai moderne showroom-uri Renault din țară, pe Șos. Bucium nr. 17

2019

Tester Grup continuă seria de investiții și deschide în Lețcani, în zona de nord a Iașului,  Casa Auto Centru Tehnic – prima tinichigerie-vopsitorie cu linie robotizată din România.