Noutăți: NEXT GEN SUV - Noul Peugeot 2008

Casa Auto te invită să testezi Noul SUV PEUGEOT 2008. Veritabil SUV în ceea ce privește dimensiunile sale, acesta se remarcă prin stilul său puternic și distinctiv. Ultra-tehnologic, modelul adoptă noua generație de PEUGEOT i-Cockpit® 3D imersiv, cu echipamente și sisteme de asistență la condus asigurate de cel mai bun know-how al inginerilor PEUGEOT.

Liniile echilibrate și proporțiile generale sunt cele ale unui SUV.  Parbrizul ridicat dă impresia unei capote orizontale și a unei caroserii puternice. Partea frontală se remarcă prin grila verticală ce poartă cu mândrie sigla mărcii (în culoarea caroseriei pe versiunile electrice), o capotă sculptată și lumini diurne cu LED care se pierd sub proiectoare pentru ca acestea să pară mai joase.

La interior, culorile și materialele sunt detaliate cu meticulozitate, îmbinând cu atenție materialele nobile cu nuanțele originale. Panourile ușilor au o tampografie Orange (la linia de echipare Active) sau Albastră (la linia de echipare Allure). Aceasta din urmă se remarcă prin tapițeria modernă „Urbanoïd” în nuanță albastru deschis, în timp ce versiunile GT Line propun o ambianță mai șic, amplificată de inserțiile în nuanță Adamite.

Spațiul oferit de scaunele din spate (un nou record pentru platforma CMP) face din noul PEUGEOT 2008 un SUV deosebit de versatil. Lungimea de 4.30 m și ampatamentul de 2.60 m îi oferă un volum al portbagajului de până la 434 l (VDA V210). Modularitatea este asigurată de o podea cu 2 poziții (în funcție de versiune).

PEUGEOT i-Cockpit® propune o ergonomie impecabilă pentru trezirea simțurilor: volan compact, ecran tactil HD de mari dimensiuni și un inedit head-up display cu afișaj 3D. Informațiile sunt afișate în câmpul vizual al șoferului, fiind proiectate, în funcție de versiune, sub forma unei holograme. Ecranul tactil poate avea 10 inch, în funcție de versiune și poate fi controlat prin comenzile tactile directe aflate în apropierea Toggle Switches sau prin noua comandă vocală.

Modelul este echipat cu numeroase sisteme de asistență la condus, specifice segmentelor superioare. Printre acestea de numără: Drive Assist plus, Park Assist, frânare de urgență automată, avertizare la părăsirea benzii de circulație, alertă atenție șofer, comutare automată a luminilor de drum, recunoașterea indicatoarelor de viteză și recomandări, monitorizare activă a punctului mort, frână de mână electrică.

Tehnologia MirrorScreen permite afișarea ecranului smartphone-ului pe ecranul tactil, pentru a profita de aplicațiile AndroidAutoTM, AppleCarPlayTM sau MirrorLinkTM. Traseele vor fi optimizate cu navigația 3D conectată TomTom® Traffic care oferă în timp real informații din trafic și recalculează traseele în mod automat. Conducătorul auto va fi informat, de asemenea, cu privire la zonele de risc sau punctele de interes aflate în apropiere.

SUV PEUGEOT 2008 este echipat cu sistemul Hi-Fi Premium FOCAL®, ce poartă semnătura renumitei companii franțuzești. Cele 10 difuzoare ale sistemului audio asigură o acustică pură, de înaltă definiție și utilizează tehnologii rezervate în mod obișnuit instalațiilor de salon: 4 tweetere tip dom inversat din aluminiu, 4 woofere Polyglass de 165mm, 1 difuzor central Polyglass și un subwoofer cu tehnologie triplă bobină Power FlowerTM, la care se adaugă un amplificator în 12 canale și cu o putere de 515W.

Bazat pe platforma modulabilă de ultimă generație CMP (Common Modular Platform), noul SUV PEUGEOT 2008 oferă libertatea de a alege tipul de motorizare în funcție de propriile nevoi și utilizări: 100% electric, benzină sau motorină.

Motorizările termice respectă ultimele standarde Euro 6 și dispun toate de sistemul Stop & Strat, precum și de un filtru de particule. Pentru un plus de plăcere și confort la condus, anumite motorizări pot fi asociate cu transmisia automată cu 8 trepte (EAT8) de ultimă generație. Propulsoarele PureTech pe benzină, de 1,2 litri, în 3 cilindri respectă standardul Euro 6.2 și sunt oferite în variante de 100CP (S&S BVM 6), 130CP (S&S BVM6 sau EAT8) sau 155 CP (S&S EAT8 -doar pe versiunile GT). Motorizările BlueHDI diesel de 1.5 litri cu 4 cilindri sunt disponibile în variantă de 100 CP (S&S BVM6) sau 130CP (S&S EAT8).

Noul 2008 este disponibil și cu un propulsor electric. Motorul electric produce 136CP și un cuplu de 260 Nm. Bateria are o capacitate de 50kWh, asigurând o autonomie de până la 310 km, conform ciclului WLTP. Aceasta are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare. Noul PEUGEOT e-2008 a primit distincția CEA MAI BUNĂ MAȘINĂ ELECTRICĂ (CATEGORIA MAINSTREAM) la Gala AUTOpro, 2020 care a avut loc săptămâna trecută, la Hotel Continental, București.

Te invităm în showroom-ul Peugeot de la Casa Auto – DN 28, Lețcani 1113 să configurezi și să testezi Noul SUV PEUGEOT 2008. E-mail: casaauto@testergrup.ro; Tel. 0232 933; fb.com/peugeotiasi.