RR_BEV_03-min

O nouă eră pentru Range Rover: se deschide lista de așteptare pentru Ranger Rover Electric  • Beneficiind de cele mai multe solicitări de brevete față de orice alt model anterior Range Rover, prototipul noului Range Rover Electric este acum subiectul unuia dintre cele mai riguroase programe de testare din toate timpurile – pentru a confirma capabilitățile sale chiar și în cele mai extreme condiții de temperatură, în orice situație și pe orice suprafață – și, desigur, cu posibilitatea de a traversa vaduri cu adâncime de până la 850 mm1. 


  • Inginerii au ca obiectiv crearea celui mai silențios și mai rafinat model Range Rover de până acum: configurație unică de reducere activă a zgomotului la rulare și design original al sistemului audio, plus un nivel ridicat de confort în habitaclu datorat platformei electrificate, pentru un lux modern reconfortant.


  • Range Rover oferă primele imagini cu mult așteptatul Range Rover Electric, care întruchipează modernitatea excepțională, cu designul său specific Range Rover și indicii subtile ce fac aluzie la propulsia 100% electrică.


  • Arhitectura de 800V va permite încărcarea rapidă la stațiile publice.


  • Range Rover va oferi viitorilor clienți o experiență de utilizare electrificată fără cusur – încărcare fără efort, parteneriate energetice, actualizare software prin wi-fi și tehnologie inteligentă pentru maximizarea autonomiei.


  • Range Rover Electric va fi construit pe platforma Modular Longitudinal Architecture (arhitectură longitudinală modulară) la fabrica de la Solihull, Regatul Unit, alături de alte modele Range Rover mild hybrid și plug-in hybrid cu autonomie extinsă, in cadrul unității nou deschise, reprezentând o investiție de 70 de milioane de lire.


  • Bateriile și unitățile electrice de propulsie (EDU) vor fi asamblate la centrul de producție pentru propulsoare electrice de la Wolverhampton, Regatul Unit.


  • Înscrieți-vă pe lista de așteptare Range Rover Electric, pentru a avea ocazia de a fi printre primii care fac o precomandă: RANGE ROVER 


Gaydon, Regatul Unit, 13 decembrie 2023: astăzi, Range Rover deschide lista de așteptare pentru mult doritul model Range Rover Electric, înainte de oferirea posibilității de a comanda oficial modelul. 


Geraldine Ingham, Director General, Range Rover 


„De la lansarea sa pe piață din 2021, cea mai recentă generație Range Rover a stabilit un nou standard în ceea ce privește dorința de a avea un vehicul. În întreaga lume, înregistrăm cel mai ridicat nivel de solicitări din partea clienților, din ultimii 53 de ani.” 


„Datorită acestei povești de succes fără precedent, deschidem astăzi lista oficială de așteptare pentru oportunitatea de a vă număra printre primii care lansează o precomandă pentru cel mai dorit model Range Rover contemporan.” 


„Începe o nouă eră pentru marca Range Rover: un SUV de lux original, disponibil acum în varianta 100% electric.” 


Primul model Range Rover 100% electric amplifică calitățile de lux modern și deschide următoarea etapă din drumul său în segmentul modelelor de lux electrice. Designul său britanic emblematic rămâne la fel de original și încrezător, în timp ce funcționalitatea sa permite tractarea2 și traversarea vadurilor, iar tehnologia de tracțiune integrală depășește din punct de vedere al performanței, orice alt SUV electric de lux.  Thomas Müller, Director Executiv, Dezvoltare produs, JLR 


Suntem pe cale să creăm cel mai silențios și rafinat model Range Rover din toate timpurile. 


Ingredientele magice care stau la baza succesului Range Rover sunt aceleași: design minimalist și atemporal, habitaclu confortabil și funcționalitate – iar acum toate acestea sunt disponibile fără emisii de noxe.   


Și așa cum s-a mai întâmplat în istoria acestui model, Range Rover va continua să stabilească noi standarde. Primul din categoria sa. Un SUV electric de lux, cu toate calitățile unui Range Rover. Un produs de lux disponibil la nivel global, fără precedent în industria auto. 


Creat în inima Regatului Unit, Range Rover Electric se va alătura în gamă, modelelor mild hybrid [MHEV] și plug-in hybrid [PHEV], cu o varietate de opțiuni care să satisfacă toate cerințele clienților.” 


Range Rover Electric va beneficia de performanțe comparabile cu ale vârfului de gamă Range Rover V8, precum și de capabilități în teren accidentat dezvoltate intern de specialiștii Land Rover și care au reprezentat cartea de vizită Range Rover de la apariția sa, în 1970.  


Urmează testarea în regim real a prototipului, iar inginerii au ca obiectiv crearea celui mai silențios și mai rafinat model Range Rover de până acum, cu o configurație unică de reducere activă a zgomotului la rulare, design original al sistemului audio și nivel de confort fără precedent în habitaclu. 


Primul vehicul la scară reală a fost realizat după un an de dezvoltare virtuală, în care s-a pus accentul pe robustețea caroseriei, analiza sistemelor integrate care iau în calcul solicitarea șasiului, precum și traversarea vadurilor cu o viteză de 50 km/h. A demarat testarea rutieră la nivel global, din Suedia până în Dubai, la temperaturi cuprinse între -40 °C și +50 °C. Programul de testare în regim real a fost adaptat pentru primul model Range Rover 100% electric, pentru a asigura fiabilitatea sistemului de propulsie electrică, durabilitatea bateriei, integritatea șasiului și teste dinamice pentru funcționarea în condiții extreme de temperatură.  


Noul Range Rover Electric va fi proiectat și fabricat în Regatul Unit, pe platforma Modular Longitudinal Architecture (MLA - arhitectură longitudinală modulară), la fabrica de la Solihull, alături de alte modele Range Rov er hybrid și plug-in hybrid. Pentru prima dată, bateriile și unitățile electrice de propulsie (EDU) vor fi construite și asamblate la noul centrul de producție pentru propulsoare electrice de la Wolverhampton, Regatul Unit, în vederea îndeplinirii obiectivului zero emisii de carbon, stabilit de Range Rover pentru 2039.